CAFFE PERFETTO No 18

Classico Espresso

Kawa Speciality

Myta Arabika 100 %

Owoce cytrusowe, z czekoladowym finiszem

Caffe Perfetto Classico Espresso No 18 - to wysokiej klasy mieszanka arabik (100 %), na bazie ręcznie zbieranego i sortowanego ziarna z plantacji afrykańskich i amerykańskich, przygotowana z myślą o parzeniu wyśmienitego espresso w profesjonalnych i domowych ekspresach ciśnieniowych.

Mieszanka kaw z plantacji: Etiopia Sidamo, Kolumbia Excelso Tolima, Gwatemala San Juan, Meksyk, Brazylia.

Doskonale zrównoważona, bez mocnych kwaskowych akcentów, o bogatym bukiecie aromatycznym, z nutą czekoladową oraz winno - cytrusową. Pozostawia długi przyjemny posmak klasycznej mokki.

Mieszanka pochodzi z niedużej poznańskiej rzemieślniczej palarni kawy z dużym doświadczeniem i tradycjami w paleniu kaw wysokiej jakości, w której stosuje się tzw: mistrzowskie palenie kawy. Do wypalenia kawy używa się tutaj tradycyjnych pieców, które palą ziarno w temperaturze 180 - 220 st.C i w których kawę chłodzi się wyłącznie w strumieniach powietrza, a nie wodą - jak w paleniu przemysłowym.

Kawa zawsze świeża - maksymalnie do 3 miesięcy od daty palenia.

Jej świeżość decyduje o wspaniałym aromacie, a profesjonalizm palarni sprawia, że smakuje lepiej niż niejedna renomowana włoska kawa.

 

Rodzaj kawy: ziarnista, palona.

Przeznaczenie: ekspres ciśnieniowy, kawiarka.

Jakość ziarna: 100 % kawa Speciality.

Rodzaj mieszanki: 100 % myta arabika.

Waga netto: 500 g