Caffe Perfetto

Kuba Serrano

Superior

W SKRÓCIE POCHODZENIE
Intensywność: średnia Kraj pochodzenia: Kuba
Kwasowość: niska Region: Sierra Maestra
Stopień palenia: średni Plantacja: Kooperatywa prywatnych farm
Metoda obróbki: na mokro (myta) Gatunek: Arabika
Nuty smakowe: wędzone w dymie owoce tropikalne, tytoń Odmiana botaniczna: Typica Catimor
Przeznaczenie: ekspres ciśnieniowy, ekspresy przelewowe Wysokość upraw: 1200 m n.p.m.

JAKOŚĆ
Ocena Jakości: SPECIALITY
wg SCAA: 81 punktów
Rok zbioru: 2017/2018
Rodzaj kawy: ziarnista, palona
Metoda obróbki: na mokro (myta)

Kawa o wyjątkowym smaku, małej kwasowości i bardzo charakterystycznym aromacie suszonych w dymie owoców tropikalnych. Kawa średnio palona, bardzo popularna we Francji w środowisku palaczy cygar i grających w golfa. Doskonała do przygotowania domowego espresso, użycie cukru trzcinowego uwypukla wyjątkowy klimat kubańskiej kawy.