Curtis G4 Thermopro to zaawansowana technologia parzenia kawy przelewowej. Sprawna obsługa i intuicyjne menu sprawiają, że ekspres odnajdzie się w każdym lokalu gastronomicznym. Urządzenie ze względu na swą wydajność doskonale sprawdza się w hotelach.
Technologia przelewowa – prościej, szybciej, smaczniej. 4-ta generacja systemu parzenia kawy filtrowanej to jeszcze jeden krok w kierunku ułatwienia serwowania świeżej, gorącej, najwyższej jakości kawy. Przyjazny dla użytkownika, intuicyjny, oparty na przejrzystych ikonach interface, sprawia, że każdy krok procesu parzenia i korzystania z urządzenia jest jeszcze prostszy.
Wybtane funkcje:
- 4-TA GENERACJA CYFROWEGO MODUŁU KONTROLNEGO (G4) Digital Control Module – Duży 4.3” ekran dotykowy. Ikoniczny interface ułatwiający obsługę.
- Wyświetlane instrukcje – Zapewniają szybkie intuicyjne przeszkolenie, redukują liczbę zgłoszeń serwisowych.
- WBUDOWANY SYSTEM DIAGNOSTYCZNY – udziela informacji zwrotnej podczas procesu parzenia oraz o trybie w jakim urządzenie się znajduje.
- Gold Cup Series™ – Cyfrowy moduł kontrolny stabilizuje wszystkie parametry parzenia: czas, temperaturę, pojemność, jak również pre-infuzję, zaparzanie pulsacyjne czy bypass.
- Dostępne w MENU, wcześniej opracowane, uniwersalne receptury – W zależności od rodzaju kawy, stopnia zmielenia oraz wielkości porcji. Ułatwiają kształtowanie profilu smakowego naszej kawy.
- Design najbardziej odporny na działanie minerałów – Opatentowana konstrukcja głowicy prysznica, zapobiegająca osadzaniu się kamienia (AFS) oraz czujnik temperatury wody ulokowany poza zbiornikiem na wodę.
- WBUDOWANY PANEL KONTROLNY – Zabezpiecza przed parą, wodą i uszkodzeniami mechanicznymi.
- Zbudowane ze stali nierdzewnej, zamykane próżniowo zaparzacze ThermoPRO™, pozwalają utrzymać świeżą, gorącą i pełną smaku kawę.
- Pojedyncza jednostka daje możliwość wyboru zaparzania trzech różnych pojemności.